Wypadek w Gimnazjum w Biedrusku

Sprawy związane z bezpieczeństwem na terenie Biedruska

Wypadek w Gimnazjum w Biedrusku

Postprzez marekp59 » Pią Gru 11, 2009 09:10

Witam . Szanowni forumowicze w zeszłym tygodniu w wyniku nieodpowiedzialnych "zabaw" dzieci w gimnazjum miał miejsce wypadek. Jedno dziecko położyło się na podłodze a kolejni na Niego spadali i na dwóch leżących spadał kolejny dzieciak (robili tzw . kanapkę). Efekt " zabawy" dziecko pierwsze leżące bezpośrednio na podłodze ma ZŁAMANY KRĘGOSŁUP i jest wożone od szpitala do szpitala to na RTG to na REZONANS MAGNETYCZNY to na inne szpitalne badania. Skutki tej "zabawy" mogą być różne. UCZULCIE SWOJE POCIECHY ZE NIE WSZYSTKIE ZABAWY SA BEZPIECZNE. Chodzi o Gimnazjum w Zespole Szkół im. 7 Pułku Strzelców Konnych Wielkopolskich, to gimnajum koło nieczynnnego basenu . Pozdrawiam
marekp59

Dołączenie: Pon Paź 06, 2008 08:06

Re: Wypadek w Gimnazjum w Biedrusku

Postprzez doogi » Czw Gru 17, 2009 14:28

Informacja poważna, ale czy można prosić o źródło? Skąd zaczerpnięte są fakty o tych wydarzeniach? Bo szczerze mówiąc całość powyższego postu odbieram jako mocno napiętnowaną emocjami, przez co fakty mogły zostać wyolbrzymione.

Nie chce oczywiście uciszać informacji o tym nieszczęśliwym wypadku czy w jakiś inny sposób umniejszać wagi Twojej przestrogi, ale jestem ostatnio mocno przeczulony na punkcie wyolbrzymiania wydarzeń rodem z "Faktu" ;) Chodzi mi szczególnie o te info o "złamaniu kręgosłupa", bo ludzie często pod tym pojęciem rozumieją zarówno przerwanie rdzenia, pęknięcie kręgu, jak i nieznaczne przesunięcie jednego kręgu.
Awatar użytkownika
doogi
Administrator

Dołączenie: Sob Wrz 27, 2008 13:40
Miejscowość: Biedrusko

Re: Wypadek w Gimnazjum w Biedrusku

Postprzez marekp59 » Pią Gru 18, 2009 23:42

Witam

Z racji swoich obowiązkow bywam w Biedrusku i to co napisałem o tym wypadku to wiem od dziecka, które uczęszcza do tej klasy której uczeń miał ten wypadek. Zagadzam się ze może to trącić "Faktem" ale odpowiadam za swoje słowa. Celem mego postu było uczulenie Rodziców na zachowanie dzieci .
marekp59

Dołączenie: Pon Paź 06, 2008 08:06

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość